نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت:اندیشه های علامه جعفری بی پایه بودن نظریه جدایی دین از سیاست را با استدلالی قوی به اثبات رساند
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم در همایش ملی بررسی اندیشههای علامه جعفری(ره) در تالار مصلی امام خمینی(ره) تبریز با بیان اینکه یکی از برکات این همایش ملاقات دست اندرکاران آن با مقام معظم رهبری بود، گفت: علامه جعفری ادیب، عارف، فیلسوف و از چهرههای ماندگار جهان اسلام و نظریهپردازان مکتب تشیع است که باید اندیشههای وی از غربت خارج شود.
امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه این محقق اندیشه و دانشور در عرصههای معارف اسلامی، با علوم انسانی و اجتماعی جدید و فلسفه غرب نیز آشنا بود افزود: علامه جعفری بی آنکه مغلوب مغالطهها و اندیشههای التقاطی غرب شود با مواجهه شجاعانه و برخورد نقادانه و مذاکرات عالمانه به دفاع از کیان دین و شریعت پرداخت.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با تأکید بر اینکه از ویژگیهای بارز علامه جعفری، جامعیت ایشان بود گفت: خلق آثار کم نظیر در حوزههای مختلف و متنوع و نظریات منحصر به فرد از دیگر ویژگیهای بارز علامه بود.
حجتالاسلام والمسلمین آل هاشم با بیان اینکه علامه جعفری پویایی فقه تشیع در پاسخگویی به نیاز روز بشریت را به منصه ظهور رساند ابراز داشت: پاسخگویی به مسائل روز به ویژه حقوق زنان و حقوق بشر بر ضرورت اهتمام به ترویج اندیشههای این شخصیت فرزانه میافزاید.
وی گفت : علامه جعفری در صحنههای سیاسی حضور نداشت ولی بررسی آثار و نظریات مستدل ایشان کاشف این حقیقت است که با تکیه بر مبانی فلسفی مورد قبول خود، مسائل سیاسی را مورد توجه قرار می داد و فلسفه سیاسی خود را بر اساس آیات و روایات سنجیده و استواری آن را بر مسائل دین نشان میدهد.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه علامه در تبییت نظریه خود بر تلاش عدهای فیلسوف نما در جهت عقلی نشان دادن جدایی دین از سیاست و منتسب کردن آن به بزرگان یونان باستان مانند ارسطو خط بطلان کشید ابراز داشت: ایشان با استدلال، بی پایه بودن این نظریه را بیان میکنند.
وی تصریح کرد: علامه تأکید داشتند که قبل از هر چیز باید به اصلاح پیش فرضهای موضوع و تعریف علمی و واقعی سیاست دین و حیات پرداخته شود تا به حقایق تاریخی در جوامع اولیه که حاکی از غیر قابل تفکیک بودن وجوه دینی و اجتماعی است توجه شود.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه جدایی دین از سیاست بعد از رنسانس در غرب اتفاق افتاده است گفت: علامه معتقد بود که اگر امروز در جوامع غربی جدایی دین از دنیا نهادینه شده، ریشه در عوامل درون دینی مسیحیت و برون دینی جامعه غرب در قرون وسطی دارد و تسری دادن به اسلام مغالطهای بیش نیست.
وی افزود: ماهیت دین عبارت از شکوفا کردن همه استعدادهای عالی در مسیر رسیدن به کمال اعلای خداوندی است که رسالت دین برخورداری مردم از اندیشه و تعقل و شرافت و کرامت انسانی بوده که با جمود فکری و ذلت و اهانت ناسازگار است.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم با بیان اینکه از دید علامه جعفری از یک سو مقایسه دین اسلام با یهود و مسیحیت و عملکرد دین سازان و دنیا طلبان و خودکامان دین مدار به نام دین از سوی دیگر قیاس معالفارق باشد ادامه داد: علامه به بازبینی تعریف سیاست تاکید دارد و آن عبارت از مدیریت زندگی اجتماعی انسانی در مسیر هدفهای عالی حیات است.
وی با اشاره به نظریات علامه مبنی بر مغالطهگری فیلسوف نماها جهت قرار دادن دستاویزی برای کنار گذاشتن دین از جامعه خاطر نشان کرد: نگاه به دین و ماهیت آن چیزی جز رابطه معنوی انسان و خدا نیست و علامه جدایی دین از سیاست را غیرقابل قبول میداند./*